EHBO, veiligheid en hygiëne

Ik heb een erkend EHBO voor kinderen diploma inclusief reanimatie en AED. Deze wordt jaarlijks herhaald. In de opvang is alles aanwezig om EHBO te kunnen verlenen aan de kinderen denk aan pleisters, verband, ice-packs maar ook aan blusdekens bijvoorbeeld.

Binnen de opvang hebben wij oog voor de veiligheid en hygiëne.

Zo staan de “gevaarlijke” middelen hoog en achter slot, is er gedacht aan eventueel gevaar in bijvoorbeeld de keuken en hiervoor zijn ook de nodige risicobeperkingen genomen. Ook zijn koorden van de gordijnen hoog, zijn stopcontacten beveiligd, is de tuin volledig omheind met een dubbel hek met slot, ook liggen er in de tuin onder het kunstgrasveld speciale matten die extra zacht zijn zodat, mocht het voorkomen dat een van de kinderen valt, zij zachter terecht komen en er is overal bij de aanschaf van het speelgoed gelet op kleine onderdelen om zoveel mogelijk eventuele verstikking te kunnen voorkomen. Binnen de opvang denken we constant aan de veiligheid van de kinderen en hoe we deze nog meer kunnen verbeteren.

Binnen de opvang vinden we hygiëne heel belangrijk: speelgoed wordt schoongemaakt, elk kind heeft zijn eigen beddengoed wat wekelijks gewassen wordt en de kinderen hebben eigen bekers en flessen die uitgekookt worden of heet gewassen worden in de afwasmachine.