Gastouderbureau

Teddy Westland is aangesloten bij een gastouderbureau namelijk Gastouderbureau Westland.

Als u uw kindje door een erkende gastouder wil laten opvangen, waarbij u ook kinderopvangtoeslag kunt ontvangen, moet u zich als ouder aansluiten bij een gastouderbureau. Dit is bij hetzelfde bureau als waar de gastouder bij aangesloten is. Teddy Westland is momenteel bij 1 bureau aangesloten.

Ik kan me voorstellen dat u zich, logischerwijs, afvraagt waarom u zich eigenlijk aan moet sluiten bij een gastouderbureau en waarom hier kosten aan verbonden zijn, daarom zal ik hierover even een korte uitleg geven. Allereerst is er een groot verschil tussen een erkende gastouder en een gewone gastouder. Een gewone gastouder is iemand die naast zijn eigen kinderen af en toe oppast, deze gastouder heeft hier vaak niet de juiste diploma's voor en hierop wordt ook geen toezicht gehouden door bijvoorbeeld de GGD. Ook heeft de woning waar het kind dan wordt opgevangen geen keuring ondergaan en is er niet gecontroleerd of de desbetreffende gastouder een VOG heeft. Dit is dan ook de reden waarom u geen kinderopvangtoeslag ontvangt wanneer u uw kind laat opvangen door iemand die niet de juiste papieren heeft. Het grote voordeel van een gastouder die wel erkend is, is dat dit allemaal wel gebeurd. Het gastouderbureau is dan ook een onafhankelijk bureau dat hier op toe ziet, ook is het gastouderbureau de schakel tussen de gastouder en de gemeente (GGD). De eigenaar van het gastouderbureau mag dan ook nooit dezelfde persoon zijn als de gastouder.

Het gastouderbureau zorgt voor een heleboel zaken en controleert ook alles waaronder: of de gastouder beschikt over de juiste diploma's, een VOG heeft, een geldig en erkend EHBO diploma heeft en voor de jaarlijkse herhaling van deze, dat de opvangruimte veilig en in orde is door middel van de jaarlijkse risico-inventarisatie, zij komen langs voor onverwachte bezoeken bij de gastouder, evaluatiegesprekken met zowel gastouder als ouder en ook beschikt het gastouderbureau over de kassiersfunctie. Dit houdt in dat de gastouder de gemaakte/afgesproken uren doorgeeft aan het bureau via de portabase, waarna ouder deze uitbetaalt aan het gastouderbureau en het bureau deze vervolgens  doorbetaalt aan de gastouder. Natuurlijk zorgt een gastouderbureau voor nog veel meer en kan je hier  altijd terecht voor vragen. Via de website van Gastouderbureau Westland kunt u op het kopje welkom -> tarieven een heel overzicht vinden met alle diensten en controles die Gastouderbureau Westland aanbiedt en verzorgt. Het gastouderbureau vraagt een tarief bovenop het tarief van de gastouder om al deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Via de website van Gastouderbureau Westland kunt u hun actuele tarieven bekijken.                                             

Gastouderbureau Westland  
Marnixlaan 39 
2692 DP 's-Gravenzande
Telefoon: 06-14220312
gobwestland.nl