Uitstapjes en activiteiten

Bij Teddy Westland maken we graag veel uitstapjes en doen we verschillende activiteiten binnen de opvang maar ook daarbuiten. We gaan naar deze uitstapjes lopend of met de auto (altijd met goedgekeurde autostoelen voor elk kind). Al deze activiteiten zullen alleen gedoseerd plaatsvinden en wanneer de kinderen eraan toe zijn, zodat de kinderen niet overprikkeld en oververmoeid zullen raken.

Activiteiten bij Teddy Westland:

 • Muziek: We gebruiken muziek methode Kiddykeys, dit is een muziekprogramma waarin kinderen kennis maken met ritme, hoge en lage tonen maar bijvoorbeeld ook bekende componisten leren kennen. Ook maken ze kennis met verschillende muziekinstrumenten en muziekstijlen. Uiteraard gaan de kinderen zelf ook veel muziek maken en mogen ze alle instrumenten uitproberen. Ze leren ook leuke liedjes en de bijbehorende bewegingen.
 • VVE KIKI: Hierbij kan je denken aan activiteiten die bij het thema van dat moment horen. Zie voor meer informatie het kopje VVE.
 • Dans: Bij de (peuter)dans dansen we niet alleen op de bekende liedjes maar doen we ook aan dansexpressie, zo doen we de regen na of veranderen we in een dier. Daarnaast is er ook aandacht voor ritme en de grove motoriek.
 • Wetenschap/techniek/programmeren: Hiervoor maken we gebruik van de speciale leerlijn van duplo, speciaal geschreven voor het jonge kind van 0-4 jaar. Kinderen zetten hier hun eerste stappen in de ontdekking van zwaartekracht, tandwielen, voertuigen, drijven zinken en techniek. Ook maken we spelenderwijs kennis met coderen en programmeren door middel van de duplo coding express. Op deze manier maken de kinderen op jonge leeftijd al kennis met de 21 -eeuwse vaardigheden. Dit stimuleert het probleem oplossend werken, kritisch denken en reken/wiskundig inzicht.
 • Knutselen: Bij het knutselen stimuleren we de fijne motoriek en de creativiteit. Ook houden we rekening met wat er verwacht wordt dat de kinderen kunnen als ze naar de basisschool gaan en werken we hier langzaam naar toe. Zo gaan we wanneer de kinderen eraan toe zijn leren prikken, kleuren (met en op verschillende materialen), verven, plakken, vormen en kleuren herkennen, en knippen (en leren we waar je wel en niet in mag knippen).
 • Natuur: Hierbij leren de kinderen over planten en dieren. Zo kan er bijvoorbeeld een konijn of kip langskomen waar we over leren en mee kennis kunnen maken of we gaan op zoek naar mieren in de tuin. Ook leren we over de planten en bomen. Zo gaan we in het voorjaar samen plantjes en groentes planten, in de herfst zoeken we naar blaadjes en kastanjes en geven we samen in de zomer de plantjes water.
 • Bewegen: Om de beweging te stimuleren hebben we meerdere activiteiten zoals bijvoorbeeld de pikler triangle, bedacht door pedagoog Emmi Pikler. Die is er volledig op bedacht dat kinderen hier hun motoriek mee kunnen stimuleren vanuit de intrinsieke motivatie. Hierop kunnen ze leren en ontdekken, vanaf de eerste keer optrekken totdat ze kunnen klimmen en klauteren. We doen ook nog vele andere activiteiten om de grove en fijne motoriek te stimuleren. Dit doen we zowel binnen als buiten.

Uitstapjes:

 • Kinderboerderij: We gaan graag naar in de buurt gelegen kinderboerderijen om kennis te maken met alle soorten dieren.
 • Speeltuin: We bezoeken verschillende speeltuinen in de buurt.
 • Park: In de buurt liggen leuke kleine parkjes waar de kinderen de natuur kunnen ontdekken en lekker kunnen spelen.
 • Sinterklaas en Kerst: We bezoeken bijvoorbeeld het huis van sinterklaas, of we gaan opzoek naar de mooiste kerstballen in de jaarlijkse kerstballentocht!
 • Boekstart: in de nabij gelegen bibliotheek vindt eens in de paar weken de boekstart plaats, dit is een activiteitenochtend voor 0-4 om kennis te maken met boeken. Er wordt een verhaal interactief voorgelezen, en hierna zijn er allemaal activiteiten passend bij het boek.
 • Bos: We gaan graag naar het bos, om een rondje te lopen, in de speeltuin te spelen en alle  natuur te ontdekken die in het bos te vinden is.
 • Peutergym/dans: in de buurt gaan we graag naar de peuterdansles en peutergym-ochtenden, om de grove motoriek te stimuleren en lekker te spelen.
 • Activiteiten in de regio: Wanneer er leuke activiteiten in de buurt zijn graag we hier graag naar toe.
63050DC9 E7FE 4ED9 96B7 B37E31CA18AE
4F787DF9 6AD3 42C6 A39D B58243EBB00E
E5EACF38 B9F8 483D AFC8 DCDBAF74D735
7A8DC6BD 56F3 4783 B65A FAD09D389F1A