Wie ben ik 

Ik ben Daniëlle Schrama, ik ben een jonge, enthousiaste, energieke, zorgzame gastouder die er alles voor over heeft om de gastkinderen een leuke en fijne dag te bezorgen.

Ik ben na de middelbare school de opleiding onderwijsassistent gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen in verschillende groepen, waarin ik er achter kwam dat mijn hart bij de jonge kinderen lag en zo kwam ik bij de kleuters terecht. Dit vond ik erg leuk, hierna ben ik dan ook op een school gaan werken als ondersteuner in vaste kleutergroepen en later als invaller. Het leukste aan jonge kinderen vind ik dat ze nog onbevangen zijn en ik vind het altijd onwijs leuk om ze juist de kleine dingen te leren en laten ontdekken. Jonge kinderen hebben vaak oog voor de mooiste details waar de meeste volwassenen totaal voorbij aan zouden lopen. Dit werk heb ik een tijd gedaan, maar ik miste echter de tijd om de persoonlijke aandacht, die ik graag aan elk kind zou willen geven, daadwerkelijk aan een klas vol kinderen te kunnen geven. Ik wil altijd graag inspelen op de individuele behoeftes van elk kind. Daarom ging ik opzoek naar een andere manier om te werken met kinderen maar dan op een kleinschalige basis. Ik heb altijd heel veel opgepast en dit deed ik altijd met enorm veel plezier. Zo kwam ik op het idee om deze twee te combineren en mijn eigen kleinschalige kinderopvang te starten als gastouder. Ik werd meteen erg enthousiast hiervan en besloot om vol voor mijn eigen bedrijf te gaan en zo is kinderopvang Teddy Westland ontstaan!

Voor ik met mijn opvang begon heb ik natuurlijk de nodige certificaten en diploma’s gehaald, maar ik heb ook nog veel meer gedaan. Ik ben zelf van mening dat je over kinderen nooit uitgeleerd raakt.

 Hieronder een overzicht van het door mij behaalde:

  • Ik heb het officiële en verplichte gastouder diploma
  • Ik heb recent mijn diploma EHBO+ reanimatie en AED gehaald, deze wordt jaarlijks herhaald.
  • Ook beschik natuurlijk over een VOG
  • Ik heb de 0-jarige scholing gevolgd bij Piramide en hiervan een officieel certificaat  (vanaf 2023 verplicht voor elke pm’er die met baby’s werkt volgens wet IKK).
  • Ik heb meerdere cursussen en trainingen op het gebied van ontwikkeling bij kinderen gevolgd bij KIKI, (kansen in kinderen). Ik werk ook met het VVE programma van KIKI.

Verder vind ik het volgende erg belangrijk:

  • Om in mijn opvang professioneel maar huiselijk te werk te gaan, ik wil het liefst dat elk kind de opvang ziet en voelt als een tweede thuis.
  • Ik vind het heel belangrijk om veel buiten te zijn en te spelen met de kinderen (ik heb een volledig omheinde tuin waar we veel in kunnen spelen), maar we gaan bijvoorbeeld ook naar een bos of speeltuin.
  • De ontwikkeling op alle gebieden te stimuleren maar wel op het tempo van elk kind. Hier houd ik rekening mee, ook houd ik rekening met de behoeftes van elk kind als individu. Alles wat de kinderen geleerd wordt, wordt hen spelenderwijs aangeboden.
  • Creatief met de kinderen aan de slag te gaan en samen de mooiste knutsels te maken!
  • Persoonlijk en betrokken contact te hebben en onderhouden met de ouder(s).

Ook ben ik flexibel, wanneer u bijvoorbeeld een keer een extra dag opvang, of langer opvang nodig heeft is dit bijna altijd in overleg mogelijk.

De woning, en dus opvang, ligt net buiten het centrum van Honselersdijk. De opvangruimte beschikt over een aparte slaapkamer met vaste ledikanten voor de kinderen, een gezellige huiskamer met genoeg speelmogelijkheden, een badkamer met douche en bad voor de nodige ongelukjes, een mooie extra speelkamer voor extra speelplezier en ik beschik over een mooie, omheinde tuin met divers speelgoed, zoals bijvoorbeeld een water- en zandtafel en een mooi educatief speelhuis. Alles binnen de opvang is nieuw en met zorg uitgezocht om uw kindjes een leuke en leerzame tijd te geven, zodat zij later goed voorbereid de overstap naar de basisschool kunnen maken!

Ik kijk er naar uit om straks uw lieve kindje te mogen ontvangen in mijn opvang!